L'Hospital General d'Elx habilita 29 llits a la capella i la cafeteria per a pacients sense Covid

El gerent de l'hospital desmenteix que aquests espais s'hagen emprat fins ara i que la capella s'ha usat com depòsit de cadàvers.

Un dels llits que s'ha habilitat a la capella de l'hospital d'Elx
Un dels llits que s'ha habilitat a la capella de l'hospital d'Elx / À Punt NTC

L'Hospital General d'Elx (Baix Vinalopó) ha començat a preparar la capella i la cafeteria per a habilitar llits per a pacients sense Covid-19. Els dos espais sumaran 29 places a l'hospital, huit a la capella i 21 a la cafeteria, que s'ocuparan “en cas que siga necessari” segons ha explicat el gerent del centre hospitalari i del departament de salut, Carlos Gozálbez.

Ha qualificat la situació que pateix l'hospital de “crítica” per la sobrecàrrega de pacients amb coronavirus, que ja suposen la meitat dels ingressos del centre. “Hem tingut sis dies consecutius amb una mitjana de 250 pacients covid ingressats en planta”, adverteix el gerent, que ha lloat el personal sanitari que assegura que s'està aplicant al 200%.

Gozálbez ha negat que la capella i la cafeteria s'hagen emprat abans per a allotjar pacients, i molt menys com a dipòsit de cadàvers, desmentint les afirmacions que va fer la presidenta de la Societat Valenciana de Medicina Familiar en una televisió nacional i que ha suposat l'obertura d'una querella criminal per part de la conselleria de Sanitat.

L'hospital sí que està emprant, de manera recurrent, 30 llits més que s'han habilitat en el gimnàs de rehabilitació, segons ha aclarit, per a deixar clar que "existeix pressió, però no col·lapse".

El pla de contingència del centre hospitalari també ha suposat l'ampliació dels llits per a pacients crítics, ha augmentat les places UCI de 12 a 60 des del principi de la pandèmia. 45 s'hi dediquen a crítics amb la Covid i 15 a pacients sense el coronavirus. El gerent assegura que ara mateix hi ha 38 pacients crítics ingressats amb la Covid-19 per la qual cosa veuen marge de maniobra.

Gozálbez no ha volgut valorar la retransmissió d'un vídeo de l'interior de l'hospital a les xarxes socials per part d'una jove que pertany a un col·lectiu negacionista, uns fets sobre els quals s'ha obert una investigació interna. "Les paraules que em passen pel cap millor no dir-las. Aquesta situació no és comprensible en les circumstàncies actuals", ha dit.

El gerent de l'hospital d'Elx també ha aprofitat la presència de les càmeres d'À Punt per a llançar un missatge a la ciutadania: "sense ajuda de la societat no podem véncer pandèmia. És important complir les normes i tractar de no eixir de casa. Tot això ens ajudaria moltíssim i faria que baixaren els positius".

També et pot interessar

stats