L'Hospital General de Castelló investigarà la presumpta agressió homòfoba

El centre també estudia presentar d'ofici una denúncia per agressió al personal sanitari en el mateix incident.

L'Hospital General de Castelló
L'Hospital General de Castelló / Europa Press.

L'Hospital General de Castelló ha obert una investigació interna després d'una denúncia per agressió homòfoba per a determinar si es va produir i "poder actuar en conseqüència". A més, estudia presentar d'ofici una denúncia per agressió al personal sanitari en el mateix incident.

L'Observatori Valencià contra l'LGTBIfòbia ha anunciat aquest dilluns que denunciarà davant de la Fiscalia de delictes d'odi una suposada "brutal agressió homòfoba" per dos vigilants de seguretat del centre hospitalari a una persona que va acudir a urgències amb un atac d'epilèpsia. Segons l'Observatori, els vigilants el van reduir "amb una violència brutal" i fins i tot "li van partir una cella", i a més li van dir: "No et queixes, perquè coses més grans t'has ficat pel cul".

En canvi, l'Hospital General de Castelló assenyala en un comunicat que dijous passat hi van atendre una persona per una crisi convulsiva i, en arribar, la van introduir en un box però, poc de temps després i sense que l'hagueren arribat a atendre, va eixir, "en actitud alterada, violenta i proferint crits, camí de l'eixida". "En el trajecte va espentar una auxiliar d'infermeria i també va agredir un zelador" i, quan va arribar a la porta d'urgències, ell i la parella van ser retinguts pel personal de seguretat, moment en què hi va haver un forcejament.

Una vegada reduït el pacient, continua el relat del centre, el van portar al box per a atendre'l de la ferida que presentava, però, després d'una primera valoració, ell mateix va renunciar a ser atés i va firmar l'alta voluntària.

També et pot interessar

stats