L’Hospital La Fe registra un ‘rècord’ en rebre 29 donacions d’òrgans durant el mes de gener

Gràcies a aquestes donacions, s’han realitzat 41 trasplantaments d’òrgans, més 6 de còrnies.

Foto d’arxiu de l’Hospital La Fe de València (GVA)
Foto d’arxiu de l’Hospital La Fe de València (GVA)

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha registrat un nou rècord donacions i trasplantaments d’òrgans en rebre’n de 29 persones durant el primer mes de l’any 2019. 

Així es desprén dels programes d’intercanvi de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), en què es detalla que de les 29 donacions, 22 provenen de la Comunitat Valenciana i 7 més de la resta d’Espanya.

Gràcies a aquestes donacions, durant el primers 31 dies de 2019 s’han fet 41 trasplantaments d’òrgans, més 6 de còrnies. En concret, s’han dut a terme 14 trasplantaments pulmonars, 14 renals, 12 hepàtics i 1 de cor.

Aquestes xifres ja suposen el 13% dels realitzats durant 2018. A més, es van enviar a altres hospitals d’Espanya 4 òrgans per motius d’urgència vital, on es van trasplantar.

En aquest sentit, el coordinador de Trasplantaments de La Fe, Juan Galán, ha destacat “l’enorme solidaritat de la població espanyola per a continuar donant òrgans en moments tan durs. Les famílies són les vertaderes artífexs del model espanyol de trasplantaments i donacions d’òrgans”. 

També et pot interessar

stats