L'Hospital Doctor Peset de València, xifra rècord de 1.045 trasplantaments renals

L'any passat la Comunitat ja va superar l'objectiu marcat per l'ONT d'arribar als 50 donants per milió d'habitants en 2022.

Acte de celebració a l'Hospital Doctor Peset de València
Acte de celebració a l'Hospital Doctor Peset de València

L'Hospital Doctor Peset de València és un referent internacional en trasplantaments renals. Els últims 3 anys han fet una mitjana de 60 trasplantaments renals a l'any. En 2017 van superar la seua pròpia marca amb 78 trasplantaments. L'Hospital Doctor Peset és pioner en trasplantaments d'òrgans pediàtrics de menors de 3 anys. També és capdavanter en trasplantaments renals de donants en parada cardíaca, en donants de més de 60 anys i en la introducció de la biòpsia renal en l'avaluació dels òrgans.

Hui han celebrat que han superat la xifra de 1.000 trasplantaments i han arribat als 1.045 en vint anys. A l'acte de celebració han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, la directora de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), Beatriz Domínguez, l'equip mèdic de l'Hospital i nombrosos pacients que han millorat les seues vides gràcies a un trasplantament renal. La consellera ha destacat que la Comunitat Valenciana és un referent nacional en matèria de trasplantaments gràcies a la solidaritat ciutadana i a la professionalitat dels equips mèdics.

L'Organització Nacional de Trasplantaments s'ha marcat com a objectiu aconseguir els 50 donants per cada milió d'habitants per a l'any 2022 a Espanya. La directora de l'ONT, Beatriz Domínguez-Gil, ha destacat que la Comunitat Valenciana és un exemple que cal seguir perquè ja va superar aquesta xifra l'any passat, en arribar als 51 donants per milió d'habitants.

El doctor Pallardó, cap de servei de l'Hospital Doctor Peset, ha explicat que darrere de cada trasplantament hi ha una persona que millora les seues expectatives i la seua qualitat de vida i ha agraït el treball de l'equip mèdic en aquestes dues dècades i, sobretot, la solidaritat de les famílies dels donants per a ajudar a salvar vides.

També et pot interessar

stats