L'Hospital d'Elx col·labora en el desenvolupament del primer tractament injectable per al VIH

L'agència nord-americana que regula els medicaments ha acreditat la qualitat dels assajos il·licitans.

L\'Hospital d\'Elx col·labora en el desenvolupament del primer tractament injectable per al VIH
L'Hospital d'Elx col·labora en el desenvolupament del primer tractament injectable per al VIH

La Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital General Universitari d'Elx (Baix Vinalopó) ha vist reconeguda la seua activitat investigadora per la seua participació en dos assajos clínics per al desenvolupament del primer tractament contra el VIH que s'administra en injeccions mensuals o bimensuals que substitueix els comprimits.

Aquesta unitat, dirigida per la doctora Mar Masiá, ha rebut l'acreditació de la Food and Drug Administration (FDA), l'agència del govern dels Estats Units encarregada de la regulació de medicaments i aliments, segons la Generalitat.

L'avaluació positiva de la FDA "confirma la qualitat en el desenvolupament" dels dos assajos clínics amb el fàrmac, en els quals participen 19 pacients de la unitat il·licitana des de fa tres anys.

Els assajos són de caràcter internacional. En un d'ells, Flair, participen 131 hospitals a escala mundial, 19 dels quals són espanyols. En l'altre assaig, Atles, participen 115 centres, 14 d'ells espanyols.

L'objectiu principal de tots dos assajos ha sigut avaluar els resultats al cap d'un any de tractament amb injeccions del VIH, que ha sigut "altament eficaç".

Està previst que els pacients continuen portant el tractament fins que el fàrmac s'haja comercialitzat, cosa que previsiblement ocorrerà prompte als Estats Units i posteriorment a Europa.

També et pot interessar

stats