L'Hospital Clínic de València estableix un protocol per a detectar el VIH en urgències

L'any passat es van diagnosticar 471 nous casos a la Comunitat Valenciana 

L'Hospital Clínic de València estableix un protocol per a detectar el VIH en urgències

A Espanya viuen 146.000 persones amb VIH, encara que 20.000 d'elles no ho saben. Persones que són positives i podrien estar transmetent la malaltia però a qui encara no els ho han diagnosticat. 

Per això, en hospitals com el Clínic de València s'ha establit un protocol en el servei d'urgències que permet fer proves voluntàries de diagnòstic a persones amb determinades patologies freqüents en persones amb VIH, que podrien ser infeccions de transmissió sexual, herpes zòster o la síndrome mononucleòsica, entre d’altres.

Es tracta d'una detecció precoç per a evitar contagis, en persones que no saben que són portadores. Una vegada es confirma que és positiu, se li repeteix la prova en el menor temps possible. 

Però, a més d'urgències, si qualsevol persona té el dubte de si s'ha contagiat de la sida, ha de saber que també estan les proves en la farmàcia, el metge de capçalera que pot ordenar una prova serològica i els centres de prevenció de la sida, que poden fer proves de manera anònima i confidencial. 

L'any passat es van diagnosticar 471 nous casos a la Comunitat Valenciana. 

També et pot interessar

stats