L'hospital de campanya de València ja està preparat per a rebre els pacients de Covid-19

Les instal·lacions annexes als tres grans hospitals valencians ofereixen 280 llits per a descongestionar el sistema sanitari.

Llit de l'hospital de campanya ubicat al costat de La Fe

Els hospitals valencians acullen en aquests moments 2.848 pacients amb Covid-19 en plantes i a 418 en unitats de cures intensives (UCI), i és l'autonomia amb més llits d'UCI ocupats per malalts de Covid, amb un 45,05%. Aquesta situació extrema ha obligat la Generalitat a reactivar els hospitals de campanya. El de València, ubicat al costat de La Fe, ja compleix tots els requisits per a funcionar com a centre sanitari i de seguida podrien començar a arribar malalts.

Als tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana s'han disposat 280 llits, amb l'objectiu de guanyar espai als hospitals davant de l'increment d'ingressos que està causant l'evolució de la pandèmia. Un total de 120 llits s'han habilitat a l'hospital de campanya de València, al costat de La Fe. A l'hospital de campanya pròxim a l'Hospital General d'Alacant i al del costat de l'Hospital General de Castelló s'han preparat 80 llits en cada un.

Aquestes instal·lacions annexes als tres grans hospitals valencians atendran pacients adults que hagen ingressat per la pneumònia derivada de la Covid-19 i que es troben en fase de resolució de la malaltia. També acolliran pacients amb coronavirus que no puguen guardar quarantena o tractament al seu domicili o amb els seus convivents, així com aquells que no es puguen atendre als seus hospitals de referència per tindre una alta ocupació.

11 professionals d'infermeria i 6 auxiliars en cada mòdul de 22 pacients

Per a atendre els pacients dels tres hospitals de campanya instal·lats hi haurà 11 persones d'infermeria i 6 auxiliars en cada mòdul de 22 pacients. A més, comptaran amb zeladors i professionals administratius. Pel que fa als facultatius, l'organització dels equips dependrà de cada departament. Segons ha explicat a À Punt, la directora general d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, al de València "hi haurà aproximadament 50 facultatius si estiguera a ple funcionament".

El personal es desplaçarà des de l'hospital matriu, on ara mateix s'han suspés totes les intervencions quirúrgiques que no són urgents. Andrés ha indicat que "la qualificació, la formació i l'experiència" de tots aquests professionals determinaran el lloc de treball que se'ls assignarà.

Els equips de sanitaris dels hospitals reben molta pressió i treballen al màxim rendiment, perquè el nombre de contagis no cessa. També en l'atenció primària que, en molts casos, ha duplicat el nombre de consultes. No obstant això, la Generalitat no preveu fer més contractes, més allà dels 7 mil sanitaris que l'administració ha incorporat per a atendre la situació excepcional del coronavirus, tot i que des d'atenció primària estimen que caldria un 30% més de sanitaris.

També et pot interessar

stats