L'horta valenciana busca instal·lacions efímeres per al festival Miradors de l'Horta

"Talent a l'horta", el lema d'aquesta edició, resumeix que aquest no és només un espai de tradició i resiliència, sinó també d'inspiració

Miradors a l'Horta
Miradors a l'Horta / Miradors a l'Horta

El festival Miradors de l'Horta ha obert la crida a projectes per a la seua tercera edició, en l'horta que vertebra la Mancomunitat del Carraixet (Horta Nord), del 23 de setembre al 9 d'octubre. Busca instal·lacions efímeres que s'exposaran en el "cor" de l'horta valenciana, de manera que cultura i disseny difonguen el potencial del territori agrícola i ajuden a reflexionar sobre la necessitat de conservar-lo.

"Talent a l'horta", el lema d'aquesta edició, resumeix que aquest no és només un espai de tradició i resiliència, sinó també d'inspiració. A partir d'ací, es planteja com una oportunitat per a demostrar al món que la creativitat i la innovació es poden cultivar a l'horta valenciana i consolidar-la com un ecosistema cultural de referència per a la ciutadania.

"Volem que l'horta valenciana siga un exemple per a altres hortes periurbanes del món, que la gent connecte amb aquest territori mil·lenari per a descobrir-ne els valors i que el model de gestió sostenible s'estenga”, indica Noelia Rigoberto, tècnica de turisme i directora del festival. Per a això, explica, a través de la cultura i del disseny generen un diàleg entre els àmbits agrícola i urbà en el qual la ciutadania pot participar.

En l'intent de divulgar totes les facetes de l'horta valenciana, Miradors de l'Horta combina els espais agrícoles amb els patrimonials que hi estan integrats (arquitectura hidràulica, séquies i edificis històrics). Una de les novetats del 2022 respecte d'edicions anteriors és que l'àgora, la zona on se celebren les principals activitats culturals del festival, se situarà en un dels edificis del patrimoni de la mancomunitat.

Com participar?

Com en les edicions anteriors, l'entitat organitzadora del festival, Turisme Carraixet, compta amb la col·laboració de l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) per a la convocatòria i gestió d'una crida a projectes per a seleccionar les instal·lacions efímeres.

Qualsevol professional, estudi o empresa de disseny o arquitectura pot presentar candidatures fins al 3 de maig, enviant un correu electrònic a info@adcv.com amb l'assumpte "Miradors de l'Horta" i adjuntant un portafolis o book de treballs, així com el currículum personal o acreditació professional. Les bases estan publicades en les webs de Turisme Carraixet i de l'ADCV.

Miradors de l'Horta se celebra en el marc de la València Disseny Week, organitzada per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), i del World Design Street Festival per València Capital Mundial del Disseny 2022.

També et pot interessar

stats