Per l'Horta torna a portar la ZAL als tribunals i demana la suspensió de les obres

L’associació considera que les administracions no han començat el projecte des de zero, tal i com va acordar el Suprem.

Àrea de la Zona d'Activitats Logístiques de València
Àrea de la Zona d'Activitats Logístiques de València / Europa Press

L'associació Per l'Horta ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Pla Especial d'Urbanització de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) en l'horta de la Punta, a València. En l'escrit reclama la suspensió cautelar de totes les actuacions que el port de València, el Ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament de la ciutat tenen previst executar en la zona afectada.

Per l'Horta assegura que obrin de nou la via judicial perquè les administracions implicades en la ZAL no han acatat les sentències del Tribunal Suprem en 2009 i del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana en 2013, que anul·len el pla especial original i obliguen a iniciar el projecte de zero. Les decisions judicials consideren el sòl de la Punta com a terreny agrícola no urbanitzable d'especial protecció.

L’incompliment, segons l'organització, converteix l'actual pla de la ZAL en “il·legal”. A més, tal i com constata, la negativa a paralitzar cautelarment les actuacions podria significar la irreversibilitat definitiva d'un espai natural d'un valor incalculable per a la lluita contra el canvi climàtic, així com un perjudici econòmic per a l'erari públic.

També et pot interessar

stats