L’Horta Sud es rebel·la contra el projecte d'instal·lar pantalles acústiques per a reduir el soroll dels trens

Els municipis ho consideren un pedaç que no atén la reivindicació històrica del soterrament de les vies

L’Horta Sud es rebel·la contra el projecte d'instal·lar pantalles acústiques per a reduir el soroll dels trens / À Punt NTC

Els municipis de l'Horta Sud es rebel·len contra el projecte d'ADIF d'instal·lar pantalles acústiques per a reduir el soroll que produeix el pas dels trens. Consideren que aquests elements són un pedaç que no atén la reivindicació històrica del soterrament viari.

Per les vies passen cada dia 253 trens, amb totes les molèsties que això representa per a les 70.000 persones que viuen a les localitats afectades. Des dels anys 90 estan reclamant el soterrament de les vies, una demanda que està lluny de satisfer-se. 

Ara ADIF vol instal·lar pantalles acústiques a la vora de les vies amb un objectiu, reduir el soroll que provoca el pas dels trens.

L’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, considera que aquesta mesura l’única cosa que comportarà és que els municipis de l’Horta Sud cada vegada estiguen més separats. Adusara diu que els panells són un pedaç i que el soroll és un dels problemes, però n'hi ha més. Les vies divideixen el municipi en dos, hi ha accidents als passos elevats, l'accessibilitat és nul·la i les persones majors pateixen pujant la passarel·la carregades amb la compra.

L'opció dels panells acústics tampoc convenç Massanassa. Una part del recorregut de les vies està ja tapat amb arbres i l'opció d'Adif acabaria amb aquest espai natural. Les alcaldies dels municipis afectats han signat el document per a iniciar les expropiacions dels terrenys, però ja han presentat les al·legacions al projecte.

També et pot interessar

stats