Per l'Horta recupera l'Escola d'estiu després d'un parèntesi de deu anys

Es farà a Carpesa del 29 de juny al 2 de juliol, amb taules redones, concerts nocturns i pràctiques d'agroecologia

Cartell de 'L'Horta, ara més que mai'
Cartell de L'Horta, ara més que mai

El col·lectiu Per l'Horta recupera enguany, després d'un parèntesi que ha durat una dècada, l'Escola d'estiu. Tornarà a Carpesa (Horta Nord) del 29 de juny al 2 de juliol, amb un programa de taules redones, xarrades, concerts nocturns i pràctiques d'horticultura per a atraure el públic jove interessat en l'agroecologia i l'alimentació saludable.

La matrícula tindrà preus assequibles i s'oferiran menjars i sopars a preus populars, a més de descomptes per a estudiants i persones amb ingressos precaris, segons ha indicat el col·lectiu.

L'actual edició, amb l'eslògan L'horta més que mai, busca, més enllà de la part formativa, actuar com un espai de trobada, debat i intercanvi d'experiències, tant entre els ponents com amb els participants.

Les activitats centrals seran les pràctiques agroecològiques en l'espai l'alter de Vorasenda a Carpesa i giraran al voltant de la preparació d'un hort, amb la tutela d'un llaurador professional, i la plantació i cultiu de productes de temporada.

Després dels dies d'activitats, els participants tindran l'opció de seguir voluntàriament amb les pràctiques cultivant l'hort fins que arribe el moment de la collita.

L'escola arrancarà amb la presentació del projecte A hores d'ara, que documenta les lluites històriques en defensa de l'horta de València en les últimes dècades, seguida d'una conferència sobre els seus valors, per part de l'historiador Vicent Baydal.

Les jornades començaran amb dues hores de pràctiques agroecològiques, seguides de tallers i taules redones, centrades en la realitat de l'agricultura a l'horta i en les experiències professionals de llauradors.

També es duran a terme tallers sobre compostatge i elaboració de conserves, i una xarrada sobre horta i crisi climàtica. En la part "més reivindicativa", el programa es completa amb un passeig ciclista per alguns dels espais amenaçats de l'Horta Nord.

 

També et pot interessar

stats