Per L'Horta rebutja l'ampliació de l'autovia V-21

La plataforma valenciana es manifesta contra un projecte que eliminarà 80 mil metres quadrats d'horta.

Manifestants de la plataforma Per l'Horta a l'entrada nord de València
Manifestants de la plataforma Per l'Horta a l'entrada nord de València / Europa Press

La plataforma Per l'Horta ha tornat a reclamar aquest diumenge que no s'amplie la V-21, que eliminarà 80 mil metres quadrats d'horta a València i a Alboraia.

El projecte, aprovat pel govern central, contempla l'ampliació de dos a tres carrils, tant d'entrada com d'eixida. Els integrants de l'associació valenciana demanen que, per a descongestionar el trànsit, s'aposte més pel transport públic en l'entrada nord de la ciutat.

Aquest col·lectiu, juntament amb la plataforma Alboraia, Horta i Litoral ha convocat una marxa des de la rotonda on finalitza l'autovia i ha recorregut la zona afectada per les obres, amb el lema 'Diners per a la gent, no per a ciment'.

Segons Per L'Horta, el projecte implicarà la destrucció de 80.000 metres quadrats d'horta "en plena producció" i tres edificacions tradicionals, a més de reduir les polítiques de mobilitat sostenible de la ciutat de València.

Aquest col·lectiu reclama apostar per un nou model basat en la mobilitat sostenible i que el Ministeri de Foment renuncie a noves inversions a favor del cotxe, tant en els accessos com a l'interior de la ciutat. També asseguren que les propostes de la Generalitat per a fer el projecte més sostenible "són un mer maquillatge del projecte heretat del govern de Rajoy".

A més, afirmen que l'ampliació de la V-21 "amaga la construcció d'altres estructures" per a la futura construcció de l'AVE València-Barcelona i l'accés nord al Port de València, i exigeixen una suspensió temporal del projecte perquè es revise.

També et pot interessar

stats