Per l'Horta denuncia que Foment "solament maquillarà l'ampliació de la V-21 aprovada pel govern del PP"

El col·lectiu critica també el conformisme de la Generalitat i dels ajuntaments de València i Alboraia.

El Ministeri de Foment, amb la nova administració socialista, no renuncia a l'ampliació de la V-21
El Ministeri de Foment, amb la nova administració socialista, no renuncia a l'ampliació de la V-21

El Col·lectiu per l'Horta ha denunciat que el Ministeri de Foment "només maquillarà l'ampliació de la V-21 aprovada pel govern del PP". Així, han criticat "el conformisme de la Generalitat i els ajuntaments de València i Alboraia, partidaris de fer reformes mínimes ". Segons ha assegurat el col·lectiu, "les millores que s'estudien es podrien dur a terme sense necessitat d'ampliar un tercer carril".

Aquestes declaracions arriben després de la reunió del 10 d'octubre, a la qual van assistir tres membres de Per l'Horta i de la plataforma Alboraia, Horta i Litoral, a més del diputat de Podem a les Corts Antonio Montiel, convidats per la diputada de Podem Rosana Pastor, en una cita amb el secretari general d'Infraestructures i el director general de Carreteres, a més d'altres alts càrrecs de Foment.

L'objectiu de la reunió era tractar l'estat actual del projecte d'ampliació de la V-21 i transmetre les diferents posicions crítiques amb projectes com la zona d'activitats logístiques a la Punta o el projecte d'AVE a l'Horta Nord.

Des del col·lectiu han subratllat que l'ampliació de la V-21 amb un tercer carril, que Per l'Horta considera totalment innecessària, "inclou estructures per al futur AVE València-Barcelona i l'accés nord al Port de València".

Foment no renuncia a l'ampliació de la V-21

"Al llarg de la reunió es va poder constatar, per l'explicació dels representants del Ministeri de Foment, que la nova administració socialista no renuncia a l'ampliació de la V-21 i, de fet, seguirà el procés administratiu i les expropiacions", han indicat des de Per l'Horta.

En aquest sentit, han explicat des de Per l'Horta, "davant la petició dels col·lectius que s'aprovara una moratòria al projecte per a estudiar alternatives i generar un procés de participació ciutadana que no s'ha produït, es va explicar que aquesta possibilitat no es planteja perquè cap de les administracions consultades –la Generalitat i  els ajuntaments de València i Alboraia– ho ha demanat".

Concentració el diumenge 21 d'octubre

Després de la reunió, des de Per l'Horta ha demanat les tres administracions valencianes implicades que "reclamen a Foment una suspensió temporal del contracte d'ampliació d'un màxim de sis mesos, d’acord amb la figura recollida en la llei de contractes del sector públic, per a revisar el projecte en una taula negociadora".

Finalment, i com a reforç a aquestes peticions, Per l'Horta ha anunciat que convocarà una concentració que recorrerà la zona afectada per al diumenge 21 d'octubre.

També et pot interessar

stats