L’home que va rebre un tret en ser confós amb un conill denunciarà el caçador

Dels vora cent perdigons que li dispararen només li n'han pogut extraure sis

José Miguel Torán encara té 90 perdigons al cos / À Punt NTC

José Miguel Torán passejava en bici per les llomes d'Orgègia d'Alacant quan va rebre diumenge quasi cent perdigonades al coll, l'esquena, les mans i les cames perquè un caçador el va confondre amb un conill i li va disparar. Però dels vora cent perdigons, de moment, només li n'han pogut extraure sis i encara en té 90 al cos. 

Tot i que el caçador que li va disparar tenia la llicència en regla, José Miguel, que ja es troba a casa, està sorprés que caçara en una zona tan freqüentada els cap de setmana i pensa denunciar-lo, tal com ha explicat a À Punt NTC. De fet, diu que no acaba d’entendre la versió del caçador i considera que la caça no pot compartir espai amb famílies i persones fent esport.

L'accident d'aquest diumenge no és el primer en aquesta zona i José Miguel no és la primera persona que denuncia. Tant persones a títol individual com associacions de veïns i veïnes han presentat queixes. A més, les persones que freqüenten el parc tampoc entenen que es permeta la caça a la zona. 

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant vol que el ple es pronuncie per la prohibició de la caça en aquest espai. El regidor Rafa Mas ha assenyalat a À Punt que cal tindre en compte que aquest parc forestal és utilitzat per moltes persones, sobretot ciclistes i famílies. I va més enllà, afirma que caldria prohibir la caça en tots els parcs forestals urbans, no només en el d'Orgègia.

La resposta de l’equip de govern és que la prohibició de la caça és competència autonòmica i que s'ha d'estudiar si es manté o es prohibeix.

També et pot interessar

stats