L'home detingut per assassinar una dona a Tenerife era parella i nebot de la víctima

La dona havia sigut atesa per maltractaments en 2014 i 2018.

L\'home detingut per assassinar una dona a Tenerife era parella i nebot de la víctima
L'home detingut per assassinar una dona a Tenerife era parella i nebot de la víctima

L'home acusat d'assassinar ahir una dona a Tenerife era alhora parella i nebot de la víctima. Segons la delegació del govern, la víctima ja havia sigut assistida per maltactament en 2014 i 2018.

La víctima havia denunciat el seu nebot, obviant la seua relació, per maltractament en 2014. Llavors se li va imposar una orde d'allunyament durant un any per violència domèstica, catalogat així perquè no constava que hi haguera una relació de parella. El passat mes de juliol la dona va acudir a l'Hospital de La Palma per a rebre assistència mèdica d'unes lesions que li havia provocat la "seua parella", però va decidir no interposar cap denúncia. 

El cadàver de la dona va ser localitzar diumenge amb evidents signes de violència a la casa que compartien. La delegada del govern a les Canàries, Elena Máñez, ha explicat aquest migdia que en aquest cas hi ha indicis suficients per a considerar que la seua parella sentimental, el seu nebot, la va assasinar.

Amb aquesta, ja són cinc les dones que han mort a mans de les seus parelles o exparelles des que va començar 2019 i 980 des de 2003 quan van començar a comptabilitzar-se els crims masclistes. 

El 016 és el telèfon d'atenció a les víctimes de violència masclista. Dona atenció gratuïta les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Proporciona informació a les dones víctimes de violència de gènere i al seu entorn sobre què fer en cas de maltractament. La telefonada no ix reflectida en la factura. Sí que queda registrada en el telèfon, però es pot eliminar des del mateix dispositiu. El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat també posa a disposició de les víctimes l'adreça electrònica: 016-online@msssi.es. 

També et pot interessar