L'FP continua mal vista per a més de la meitat de les famílies valencianes

Només un 27,9% ha valorat aquesta opció amb els orientadors dels seus fills, malgrat ser la formació més sol·licitada per les empreses.

Estudiants de formació professional, en una imatge d'arxiu
Estudiants de formació professional, en una imatge d'arxiu / Efe

La formació professional continua estant mal vista per a més de la meitat de les famílies. El 54,7% dels pares i mares valencians, i el 57,5% al conjunt de l'Estat, reconeix tindre una mala imatge d'aquest nivell educatiu, a pesar que és el més sol·licitat per les empreses a l'hora de contractar. Del total d'estudiants que hi ha a Espanya, 1,5 milions són universitaris, 800.000 cursen FP i només 23.500 FP dual.  

La falta d'implantació de l'FP a Espanya porta al fet que un 63% dels empresaris assegure que no troba els perfils professionals que necessita per a cobrir la seua oferta, quan l'atur juvenil a Espanya se situa per damunt del 37%.

Són dades d'una enquesta que ha presentat aquest dilluns Educa2020 a la seu de la patronal d'empresaris CEOE, on han participat 19.000 pares i mares (65,1% dones i 34,9% homes) de tot Espanya, dels de les quals 1.660 són de la Comunitat Valenciana.

Així, continuen sent pocs els pares que reconeixen haver parlat amb els orientadors i tutors dels fills sobre la possibilitat que aquests estudien FP: a la Comunitat Valenciana, a penes un 27,9 per cent dels pares, enfront d'un 22 per cent de mitjana nacional.

Els pares volen que els fills vagen a la universitat

Les dades constaten que les indicacions familiars són les que més influeixen en el rebuig a l'FP i els pares fomenten en els fills l'aspiració de convertir-se en universitaris.

Els pares de Comunitat Valenciana s'inclinen pel batxillerat de ciències per als fills (40,8%) i el de ciències socials (32%), en detriment dels batxillerats tecnològic i humanístic.

Conveni per a impulsar l'FP a la Comunitat Valenciana

D'altra banda, la Fundació Bankia per la Formació Dual i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) han signat aquest dilluns un conveni per a potenciar la Formació Professional dual mitjançant plans de formació, difusió i suport a les empreses.

També et pot interessar

stats