L’FP atrau un 23% més d’estudiants els últims cinc anys

La implantació de la formació professional bàsica i el creixent interés pel graus superiors afavoreixen l’increment de l’alumnat.

Imatge d'arxiu d'una classe d'alumnes d'FP
Imatge d'arxiu d'una classe d'alumnes d'FP / Efe

La xifra d’estudiants que opten per la Formació Professional (FP) s’ha disparat un 23,3% els últims cinc cursos, segons ha fet públic hui el Ministeri d’Educació a través de l’Estadística de l'Alumnat d'FP sobre el curs 2017-2018. L'increment d'alumnes en el grau superior i el desenvolupament de la FP Bàsica, que es pot cursar des dels 15 anys, ha contribuït a aquest augment tan notable.

La majoria dels estudiants cursen l’FP en centres públics, ja que el 68% dels centres que ofereixen aquest tipus de formació són públics. D’altra banda, en el curs 2017-2018 un total de 815.354 alumnes es van decantar per aquesta formació.

Per nivells formatius, el nombre d'alumnes que van cursar l'FP Bàsica va ser de 72.180; en FP de grau mitjà es van matricular 344.266 estudiants i 398.908 van optar per un grau superior (van augmentar un 21,4% respecte del 2012).

Diferències de sexe

Quant als sexes, en el grau mitjà i el superior les dones representen el 43,3% i el 47,4%, respectivament, mentre que en l'FP Bàsica es registra una diferència més gran per sexes, amb un 70,8% d'homes i un 29,2% de dones.

Pel que fa a les famílies professionals, les dones registren un percentatge més alt que el d'homes en el cas de Sanitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat, i Imatge Personal. Els homes, en canvi, són majoria en Transport i Manteniment de Vehicles, Instal·lació i Manteniment, Electricitat i Electrònica i Fabricació Mecànica.

També et pot interessar

stats