L’extreballadora que va destapar el cas de la residència de Llíria diu que ho va fer com a denúncia i no per ressentiment

Reconeix que té por després de fer públiques les imatges de presumptes maltractaments als residents.

L’extreballadora que va destapar el cas de la residència DomusVi de Llíria en declaracions a À Punt Notícies.

L’extreballadora que va destapar el cas de la residència DomusVi de Llíria, on es poden veure presumptes maltractaments a residents, ha negat aquest dilluns que haja fet públiques les imatges per ressentiment i a causa del comiat, tal i com va insinuar l’empresa en un comunicat.

En declaracions en À Punt Notícies, María Castaño ha explicat que si les ha fetes públiques ha sigut moguda pel sentiment de tristesa i per a donar a conèixer als familiars el tracte que dispensen en la residència als majors que els fills creuen que estan ben cuidats.

A la pregunta de si l’havia mogut un sentiment de venjança, ha assenyalat que des que va entrar a l’empresa tenia clar que ella estava fent una substitució per malaltia i que si l’hagueren renovat no hauria acceptat a causa de les males maneres que ella mateixa va patir. “L’únic que els va faltar va ser pegar-me”, ha denunciat, afegint que va patir burles, insults i que la feien patir vergonya per part dels seus superiors.

En un testimoni que ha avançat prèviament el programa À Punt directe, l’extreballadora ha reiterat les denúncies per maltractaments constants als residents a l’hora dels menjars, crits i males maneres. Com a exemple de la mala situació a la residència, ha explicat l’experiència d’una dona que va morir quan no els metges no van trobar respiradors al centre. També ha incidit en com va intentar ajudar a l'home que es veu a les imatges caient a terra.

“Les queixes no servien de res”

A la pregunta sobre si havia notificat la situació als responsables de la residència, l’extreballadora ha indicat que no només ella s’havia queixat sinó que hi havia més companys que ho havien fet, però que no servia de res.

En relació amb el comunicat dels actuals treballadors defensant la seua feina i el prestigi de la residència, ho ha atribuït a la por i que ha hagut treballadors que han denunciat i han acabat marxant.

“Tinc por”

L’extreballadora ha reconegut que viu amb una sensació de por des que les imatges es van fer públiques però que no ha rebut cap amenaça. Assenyala que ha posat a disposició de la justícia tots els vídeos i les fotografies de què disposa i que hi ha més extreballadors que estan disposat a parlar. Aquest dimarts portarà les imatges a la Conselleria d'Igualtat, tal i com ho ha fet ja davant la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats