L’extreballador del Palau ratifica al jutge les irregularitats denunciades

Es reprén el judici amb quatre acusats dels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental.

En portada, l’exdirector financer Ernesto Moreno i els tres empresaris acusats davant el tribunal del cas Palau

El juí del Palau de les Arts, que pretén determinar si hi va haver malversació de diners públics, s’ha représ aquest dijous, després de què s’haguera d’ajornar la vista oral. La vista s’ha représ sense una de les principals acusades, l’exintendenta del coliseu, Helga Schmidt, que va morir al setembre, i amb la declaració del denunciant, que també era extreballador del Palau. 

Per tant, queden 4 imputats: l’exadministrador Ernesto Moreno, per a qui la Fiscalia demana 8 anys de presó, i tres empresaris, que s’enfronten a penes de 7 anys de presó. Es tracta de José Antonio Noguera i Joaquín Maldonado, responsables de l’empresa Patrocini de les Arts, i Pablo Broseta, excònsol de França i responsable de l’empresa Radcliffe.

El juí ha començat amb la declaració de Xavier Colinas, extreballador del Palau i denunciant. Colinas ha recordat com van acomiadar la gerent, Rosa Maria Ibáñez, la responsable del departament de Patrocinis del Palau de les Arts, quan va comunicar a la gerent Helga Schmidt l’enuig d’Iberdrola per negociar amb l’empresa externa.

Colinas també ha explicat com va advertir els seus superiors que la firma d’un dels processats, Pablo Broseta, que va concórrer al contracte per a la impressió de fullets promocionals, “no tenia cap estructura empresarial darrere”, “no complia els requisits” i cobrava sis vegades més. 

Els quatre imputats estan acusats pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i falsedat documental. Aquestes sessions pretenen determinar la legalitat o no de l’externalització dels serveis del Palau amb un pagament amb sobrecostos que va perjudicar les arques públiques.

També et pot interessar

stats