L’exprofessor reconeix dos dels quatre casos d’abusos a menors i diu estar “emparat pels Maristes”

La fiscalia ha incrementat fins als 90.000 euros la indemnització que reclama a la fundació que gestiona el centre escolar.

El pederasta confés Joaquín Benítez, amb el rostre tapat per un passamuntanyes a l’eixida de l’Audiència de Barcelona
El pederasta confés Joaquín Benítez, amb el rostre tapat per un passamuntanyes a l’eixida de l’Audiència de Barcelona / Efe

Joaquín Benítez, l’exprofessor del col·legi Maristes Sants-les Corts de Barcelona, ha reconegut dos dels quatre casos d’abusos sexuals a menors pels quals és jutjat i ha assegurat que quan els va cometre no “tenia por” perquè estava “emparat pels Maristes”, que van encobrir un cas semblant el 1986. 

Segons l’acusat, el 1986 va abusar d’un menor i, després que el pare de la víctima el denunciara al centre, el col·legi el va amenaçar de sancionar-lo sense sou durant tres mesos, cosa que “mai va ocórrer”.

Benítez ha declarat aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona per haver abusat sexualment de quatre estudiants quan era professor d’Educació Física, encara que només ha reconegut dos casos. Segons ha dit al tribunal, es va tractar “d’un impuls esporàdic”.

Demanen una pena de 22 anys de presó

La fiscalia ha mantingut la pena 22 anys de presó i 14 anys d’inhabilitació que sol·licita per a l’acusat, però ha incrementat en 20.000 euros la quantitat inicial que exigia per a una de les víctimes, la qual cosa situa en 90.000 euros la indemnització total que demana a Joaquín Benítez, a la seua asseguradora i a la Fundació Champagnat, que gestiona el centre escolar.

Benítez és l’únic docent de les escoles dels Maristes que és jutjat per pederàstia, tot i que hi ha denúncies contra uns altres dotze professors per delictes semblants comesos contra una quarantena d’estudiants en diversos col·legis de la congregació.

També et pot interessar

stats