L’expresident de l’ONG Fudersa desconeix on estan els 2 milions d’euros que va rebre de la Generalitat

Aquest dimarts continuen a la Ciutat de Justícia de València les declaracions dels processats en les peces 2 i 3 del cas Blasco.

Rafael Barrera Cucarella ha declarat aquest dimarts al jutjat de València
Rafael Barrera Cucarella ha declarat aquest dimarts al jutjat de València / À Punt NTC

Aquest dimarts continuen a la Ciutat de Justícia de València els interrogatoris a les set persones processades en el cas Blasco que no han arribat a cap acord amb les acusacions.  Entre aquestes, que s’han assegut a la banqueta dels acusats estava el que fora president de la ONG Fudersa (Fundació per al Desenvolupament Rural i Salut), Rafael Barrera Cucarella qui ha assegurat que no recordava o que desconeix la destinació de bona part dels prop de dos milions d’euros que va rebre de la Generalitat per a dur a terme projectes solidaris en la República Dominicana.

Barrera, per a qui es demana una condemna de més de set anys per tres delictes de frau en subvencions, ha declarat en qualitat d’investigat. Segons les acusacions, Fudersa tenia experiència en la gestió de xicotets projectes solidaris en els que havia participat de la mà de la Fundació Hospital General, dirigida per Sergio Blasco, nebot de l’exconseller Rafael Blasco, també processat en aquesta causa. Tot i això, entre 2009 i 2011 i en col·laboració amb la Fundació Hemisferi ─controlada pel processat Augusto César Tauroni─ va aconseguir ajudes per a sis projectes de cooperació internacional per import de més de 300.000 euros cadascun d’ells. 

L’expresident de Fudersa no ha pogut justificar les constants transferències, que de vegades superaven els 70.000 euros, que es feien una vegada rebudes les subvencions des dels comptes de Fudersa a empreses com Dinamiz-e, Arcmed o GCS, totes elles controlades per Tauroni.

Una treballadora de la Fundació Hemisferi assegura que seguia ordes de Joaquín Blasco i d’Arturo Tauroni

En aquesta nova sessió també ha declarat l'administrativa Maribel Castillo, que treballa a la Fundació Hemisferi, l'empresa creada per l'empresari Augusto César Tauroni per a, presumptament, desviar els diners de la cooperació.

Castillo, tot i que ha sí que ha arribat a un pacte amb la Fiscalia, ha volgut declarar per a defensar la seua innocència. Ha dit que ella només s'encarregava de preparar la documentació per als projectes de les ONG i que les ordes les donaven Joaquín Blasco i Arturo Tauroni.

Fins al dijous continuaran les declaracions amb Luis Castell, Jesús Urquiza, José Luís Mezquita i Félix Sanz. L'exconseller de Solidaritat, Rafael Blasco, un dels principals acusats en aquesta causa, ha estat present a la sala durant les compareixences, però en la sessió anterior es va acollir al seu dret a no declarar i va reconéixer els delictes que se li imputen a canvi d'un pacte amb la Fiscalia.

També et pot interessar

stats