L’exhumació de Franco es retardarà fins al 2019

El govern espanyol assenyala que el procediment ja es troba en la segona fase, però que encara queden tramitacions pendents.

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Efe

La portaveu del Govern d’Espanya i ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha informat aquest dijous que el tràmit administratiu per a l'exhumació del dictador Francisco Franco continua després que recentment s'haja avançat en alguns dels punts pendents. Celaá ha explicat que l’últim pas per a concloure els tràmits és que la ministra de Justícia "remeta a l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial el projecte necessari per a dur a terme l’exhumació”. A més, ha remarcat que la tramitació ha de fer-se coordinada amb la Llei del sòl i rehabilitació urbana. 

La ministra ha destacat que el procés ja es troba en la segona fase, però que encara queden tramitacions per a poder executar l’exhumació. Això l’endarrerirà fins a ben entrat l’any 2019.  

La segona fase s’haurà de completar en un termini màxim d’un mes i, a continuació, hi haurà deu dies per a al·legacions.

També et pot interessar

stats