L'Exèrcit desplega patrulles en les principals ciutats

Aquesta mesura forma part dels esforços del Ministeri de Defensa per a frenar el coronavirus.

L'UME, desplegada a l'Hospital la Fe de València
L'UME, desplegada a l'Hospital la Fe de València / À Punt NTC

La Unitat Militar d'Emergència (UME) ha començat a realitzar “reconeixement previs” en set ciutats on pot haver-hi major risc de propagació del virus, com ara Madrid, València, Sevilla i Saragossa. El desplegament forma part dels esforços del Ministeri de Defensa per a frenar el coronavirus.

L'UME també s'activarà immediatament en ciutats en les quals té desplegats contingents, com ara Lleó, Las Palmas i Santa Cruz de Tenerife, especialment en zones d'aquestes ciutats on pot haver-hi major risc de propagació del virus.

La seua tasca consistirà a acudir a “punts crítics on es produeixen aglomeracions per a reconéixer-los per si calguera fer actuacions de desinfecció”.

A més, el Ministeri ha decidit l'activació de metges militars en la reserva i s'han donat instruccions a la farmàcia militar perquè incremente l'elaboració de la solució desinfectant hidroalcohòlica, així com altres medicaments genèrics que foren necessaris.

Aquestes són algunes de les primeres decisions acordades per la ministra de Defensa, Margarita Robles, que ha mantingut una reunió amb la cúpula militar i del Ministeri per a desenvolupar el decret aprovat aquest dissabte per a declarar l'estat d'alarma.

També et pot interessar

stats