L’exdirector del màster de Cifuentes va realitzar desviaments de diners a la seua família

Álvarez Conde va usar una 'targeta black' per a despeses personals a càrrec de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos.

Enrique Álvarez Conde, en una foto d'arxiu
Enrique Álvarez Conde, en una foto d'arxiu / Europa Press

L’exdirector de l'Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, Enrique Álvarez Conde, va realitzar transferències "no justificades" de diners del compte de l'Institut a familiars directes. Segons el sumari del cas que instrueix la jutge d'instrucció número 51 de Madrid, va transferir als seus fills 27.750 euros, i un total de 20.000 euros al seu gendre i al germà d'aquest. 

A més, Álvarez Conde va usar una 'targeta black' per a despeses personals a càrrec de l'Institut de Dret Públic que dirigia "sense comptabilitat" i sense control per part de la universitat, segons consta en el sumari del cas.

Segons una denúncia de la universitat, "la realització de totes aquestes despeses no obeeixen indiciàriament a cap despesa relacionada amb l'exercici de la docència” i “tampoc es trobarien degudament autoritzades ni pressupostades amb l'autorització del Consell de Govern".

Així mateix, la denúncia explica que l'institut funcionava "sense comptabilitat" i sense "pressupost anual", la qual cosa suposa "una greu infracció" de la llei que regula aquesta matèria. A més, sosté que no se seguia el Pla general de comptabilitat pública ni la Llei general pressupostària de l'Estat, i que incomplia la Llei de contractació. De fet, figuren factures de 86.000 euros, una quantitat superior als 15.000 euros que obliga a una licitació pública.

La justícia investiga Álvarez Conde per l'assumpte de les presumptes irregularitats destapades en el fals màster de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, l’any 2012.

Concretament, la jutgessa Carmen Rodríguez Medel l’investiga per delictes de prevaricació i falsedat documental. El considera “l’ordidor” del sistema muntat en l'Institut per a donar un tracte de favor a "un grup escollit" d'alumnes, entre els quals també hi ha el president del PP, Pablo Casado. 

Anomalies en els moviments dels comptes

En un informe policial aportat a la causa i que avança la Cadena Ser, la oolicia conclou que és "cridaner” que persones sense cap vinculació a l'Institut de Dret Públic reberen transferències de diners dels comptes d'aquest institut. Així mateix, destaca que no consta “cap tipus de concepte justificatiu” d’aquestes transferències.

La investigació ve de la declaració en seu policial del delegat del rector, qui va detectar anomalies en els moviments dels comptes de l'institut quan el 4 de maig de 2018 va anar a la sucursal bancària per a fer-se’n càrrec de la gestió.

Llavors, Álvarez Conde el va informar de "la gran quantitat de moviments, especialment des del 2017", i també de "moltes despeses fetes amb la targeta de crèdit". En concret, li va parlar d'una transferència de 100.000 euros a un banc italià on l'institut té oberts dos comptes corrents.

Després de quedar "alarmat" per aquesta informació, el delegat va fer sabedor del cas el rector de la Universitat Rey Juan Carlos, Javier Ramos, que tot seguit va posar una denúncia en els jutjats de plaça de Castilla.

També et pot interessar

stats