L’exdirector d’RTVV no entrarà de moment en presó pel cas de la visita del papa a València

La Fiscalia Anticorrupció ha decidit no demanar l’ingrés immediat ni de Pedro García ni del vicepresident de Teconsa.

L’exdirector d’RTVV no entrarà de moment en presó pel cas de la visita del papa a València
L’exdirector d’RTVV no entrarà de moment en presó pel cas de la visita del papa a València

L’exdirector de Radiotelevisió Valenciana, Pedro García, condemnat a més de sis anys de presó per la visita del papa a València no entrarà, de moment, en presó. La Fiscalia Anticorrupció ha decidit no demanar l’ingrés immediat ni de Garcia ni de José Luis Martínez Parra, vicepresident de l’empresa Teconsa i condemnat a 11 anys. Entraran en presó quan el Suprem declare ferma la sentència. Anticorrupció ha valorat l’acord de conformitat de Pedro García i que haja pagat vora mig milió d’euros.

L’Audiència Nacional va condemnar a penes que arriben a 15 anys de presó a 19 dels 23 acusats per l’adjudicació il·legal al Grup Correa del contracte de subministrament de pantalles, so i megafonia per a la visita del papa Benet XVI a València amb motiu de la V Trobada de la Família, que va ser a València els dies 7, 8 i 9 de juliol de l’any 2006. Entre els condemnats va rebre una pena de 6 anys i 9 mesos l’exdirector de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García.

L’exdirector d’RTVV havia reconegut, a principi de març passat, que va rebre i donà instruccions perquè l’empresa pública contractara el servei de pantalles i megafonia en la visita del papa a València a empreses d’Álvaro Pérez, el Bigotes, el responsable de la part valenciana de la trama Gürtel. El ministeri públic va estimar en aquell moment que la trama es va emportar 3,3 milions dels 7,5 que la televisió pública valenciana va pagar per aquest servei. García s’enfrontava a 41 anys de presó en aquesta peça de la Gürtel i va pactar una reducció amb la Fiscalia a canvi de confessar la participació en els fets i assenyalar altres responsables.

També et pot interessar

stats