L'exdirectiva acomiadada pel frau de l'EMT recorrerà la decisió del Tribunal de Comptes que l'assenyala

L'advocat de Celia Zafra deixa clar que la decissió no és una condemna, com va dir Grezzi fa uns dies, sinó l'inici d'un procediment.

L'exdirectiva acomiadada pel frau de l'EMT recorrerà la decisió del Tribunal de Comptes que l'assenyala
L'exdirectiva acomiadada pel frau de l'EMT recorrerà la decisió del Tribunal de Comptes que l'assenyala

L'advocat de l'excap d'Administració de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, Celia Zafra, que va ser acomiadada per l'empresa pública arran del frau detectat per més de quatre milions d'euros, presentarà un recurs contra la liquidació provisional del Tribunal de Comptes que assenyala a aquesta persona com a hipotètica responsable de l'estafa patida per aquesta empresa municipal.

El lletrat Rafael Guía, advocat de Zafra, ha negat que la decisió del Tribunal de Comptes siga una condemna, com va dir la setmana passada en roda de premsa el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de València, i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi. Guía ha insistit que "el que ha fet el Tribunal de Comptes és una espècie d'admissió a tràmit de l'assumpte, sense prejutjar el fons. No és ni una sentència ni molt menys una condemna. Únicament assenyala a la persona que podria ser demandada, però realment el procediment comença ara".

Dimecres passat el regidor i president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, va informar de l'existència d'aquesta resolució i va considerar que en virtut d'aquesta "sentència", Celia Zafra havia de "pagar" el total del defraudat més uns interessos de demora superiors als 150.000 euros.

El lletrat de Celia Zafra ha insistit que la liquidació provisional publicada dimecres passat pel Tribunal de Comptes "el que fa és determinar si hi ha un hipotètic responsable i, en cas que tinguera finalment responsabilitat, fixar l'import". "Ara és quan l'administració perjudicada, en aquest cas l'EMT, ha de presentar una demanda contra la persona assenyalada pel Tribunal de Comptes -davant el mateix tribunal- en la qual pose de manifest les proves i els fonaments de dret pels quals entén que ha de ser condemnada". "En aquesta demanda s'ha de justificar per què creu que és culpable, i ja es resoldrà en una sentència contra la qual cabrà recurs d'apel·lació i, posteriorment, de cassació, de manera que queda molt perquè siga ferm", agrega Rafael Guía, qui a més apunta que no li consta que l'EMT haja presentat la pertinent demanda.

L'estafa a l'EMT es va produir durant el passat setembre de 2019, justament dies després d'ingressar-se dènou milions d'euros d'un crèdit del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per a la compra d'autobusos. Els suposats estafadors van remetre correus electrònics a la responsable d'Administració de l'empresa fent-se passar pel president de l'EMT, el regidor Giuseppe Grezzi, per a sol·licitar fins a huit transferències a un compte d'un banc a la Xina, a Hong Kong. Mitjançant aquest procediment, els estafadors es van apoderar de més de quatre milions d'euros, 4.040.000 euros, i pretenien continuar amb l'operativa, que finalment va ser detectada.

També et pot interessar

stats