L'exclusió social es redueix però encara hi ha un milió de persones en aquesta situació

La Fundació Foessa també adverteix que el 9,5% de la població es troba en risc d'exclusió social severa.

Foto de portada: Vista d'una persona en situació d'extrema vulnerabilitat als carrers del centre de Madrid

L'exclusió social s'ha reduït intensament els últims cinc anys a la Comunitat Valenciana, però encara hi ha un milió de persones que es troben en aquesta situació (el 20,3%). D'elles, 472.000 estan en situació d'exclusió social severa.

Ho recull el segon informe realitzat per la Fundació Foessa (Foment d'Estudis Socials i Sociologia Aplicada) sobre exclusió i desenvolupament social a la Comunitat Valenciana, que revela que l'exclusió social es troba enquistada en l'estructura social, tant del territori valencià com del conjunt d'Espanya.

El document, presentat a la seu de Càritas a València, assenyala que els principals elements que afecten l'exclusió en la Comunitat Valenciana són, per aquest ordre, l'ocupació, la salut i l'habitatge, segons ha explicat el coordinador de l'estudi, Guillermo Fernández Maillo.

Analitza també l'evolució dels valors de la societat, i detecta un augment de l'individualisme i una ruptura dels vincles socials, així com un increment de la por a perdre l'estatus, cosa que porta a buscar "bocs expiatoris", moltes vegades en la immigració.

També et pot interessar

stats