L’excap d’ETA es nega a declarar davant el jutge que investiga l’atemptat de Santa Pola on van morir dues persones

Félix Ignacio Esparza argumenta que quan França el va entregar a la justícia espanyola no va ser per aquests fets

L'etarrra ha argumentat, per a negar-se a declarar, que no havia sigut entregat a la justícia espanyola per la causa de l'atemptat de Santa Pola
L'etarra ha argumentat, per a negar-se a declarar, que no havia sigut entregat a la justícia espanyola per la causa de l'atemptat de Santa Pola / À Punt NTC

L'excap de l'organització terrorista ETA Félix Ignacio Esparza s'ha negat a declarar aquest dimarts davant el jutge de l'Audiència Nacional que investiga l'atemptat perpetrat contra la caserna de Santa Pola (Baix Vinalopó) el 2002. Esparza ha argumentat que no va ser entregat per França per aquests fets i, per això, no se sentia obligat a declarar.

L’exdirigent d’ETA s’ha acollit així al denominat principi d'especialitat. Esparza ha comparegut per videoconferència des del centre penitenciari de Lanmezan, a França.

Els etarres Andoni Otegi Eraso, Iosu, i Óscar Celarain Ortiz, Peio, van ser condemnats el 2012 a 843 anys de presó, donat que la justícia va considerar provat que van ser els autors materials de l'atemptat contra la caserna de Santa Pola, comés el 4 d'agost de 2002. Ara, el magistrat investiga qui van ser els autors intel·lectuals d'aquest atemptat.

El magistrat va rebre el desembre passat, de mans de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, un informe policial que destaca el "control total" que exercia la cúpula de l'organització terrorista quan va tindre lloc l'atemptat, on van morir una xiqueta de sis anys i un home de 57.

A l’octubre, l'Associació Dignitat i Justícia, que exerceix l'acusació popular en la causa, va remetre al jutge un informe policial de 2014, en el qual incidia també el "domini total" que la cúpula de l'organització terrorista tenia de "fins a l'últim dels peons assassins" encarregats de cometre els atacs.

També et pot interessar

stats