L’examen d’Història d’Espanya enceta les PAU 2018

La primera guerra carlista i el franquisme, els temes entre els quals han hagut de triar els alumnes.

Unes alumnes realitzen el primer examen de les proves d'accés a la universitat
Unes alumnes realitzen el primer examen de les proves d'accés a la universitat / Biel Aliño (Efe)

Més de 20.000 estudiants de la Comunitat Valenciana s’enfronten des d'aquest dimarts i fins dijous a les Proves d'Accés a la Universitat, les PAU. 

A les 9.30 del matí els estudiants han fet el primer examen, i com a novetat d’enguany ha sigut el d’Història d’Espanya; els últims anys les proves començaven amb Llengua castellana.

En aquest primer examen els alumnes han hagut de triar entre la primera guerra carlista i el franquisme. En la primera opció havien d’explicar termes com 'carlistes' i 'isabelins', a més d'exposar les conseqüències d’aquesta confrontació. Els que s’han decidit per la segona opció, han hagut d’explicar, a partir de la lectura de dos textos, el significat de les paraules "autarquia" i "racionament" en el context de la dictadura franquista. 

Després d’aquest examen, a les 11.45 h, els estudiants s’han examinat de Llengua estrangera, anglés en la majoria de casos. La jornada continuarà a la vesprada amb les proves de les assignatures optatives, en funció de l’itinerari triat en el Batxillerat. A les 15.30 h serà el torn de Matemàtiques i de Llatí, mentre que a les 17.45 h començaran els exàmens de Matemàtiques aplicades a les ciències socials i de Fonaments de l’art.

Del resultat d'aquestes proves depén que els joves puguen estudiar a la universitat i triar quina serà la seua professió de futur. Les notes es publicaran el 15 de juny i es podran consultar a partir de les 14 hores.

A més, s’obrirà un termini per a presentar reclamacions o sol·licitar segones correccions. No obstant això, els estudiants tindran una segona oportunitat en una convocatòria extraordinària, els dies 3, 4 i 5 de juliol.

També et pot interessar

stats