L'exalcalde de Dolores nega tracte de favor en l'adjudicació d'un bar

El fiscal demana per a ell quatre anys i mig pels delictes de prevaricació, frau i ordenació del territori.

L\'exalcalde de Dolores nega tracte de favor en l\'adjudicació d\'un bar
L'exalcalde de Dolores nega tracte de favor en l'adjudicació d'un bar

En la vista oral que ha començat dilluns al jutjat penal número 3 d'Oriola, Gabriel Gascón, alcalde de Dolores pel Partit Popular durant 15 anys, ha negat que tractara de beneficiar el seu cosí segon, a qui es va adjudicar l'explotació d'un quiosc-bar al parc municipal de l'Albereda. Gascón ha declarat que tot i que eren parents, no tenien relació, fins que el seu cosí va començar a dur la cafeteria de l'institut de Dolores.

També ha afirmat que ell mai va pressionar els tècnics municipals per a obtindre informes favorables. "Jo em sotmetia al que informaven els tècnics", ha dit. I ha negat que ell ordenara la paralització de l'expedient on figuraven obres il·legals en el bar així com que el concessionari no pagava el cànon corresponent.

Respecte de la presumpta construcció il·legal del quiosc, l'exalcalde de Dolores ha afirmat que va ser el tècnic municipal Antonio Rubio Zaragoza, també processat en aquesta causa, el que va redactar el projecte. "Era una obra simple i no li vam donar molta importància", ha dit Gascón en la vista oral. El fiscal sosté que tot i que el pla general d'ordenació urbana de Dolores contemplava un quiosc de com a màxim 20 metres quadrats, se’n va alçar un de 49 metres quadrats, que posteriorment i de manera il·legal, el concessionari va ampliar fins als 190 metres quadrats amb la construcció d'uns banys, una barbacoa per a rostir carn i una terrassa.

El ministeri fiscal demana per a ell quatre anys i mig de presó pels delictes de prevaricació, frau i ordenació del territori. També la inhabilitació per a ocupar el càrrec d'alcalde o regidor en qualsevol ajuntament. Gabriel Gascón va dimitir com a regidor en l'oposició el 2016 arran que es fera pública la seua imputació en aquesta causa.

També estan acusats el seu familiar, José Francisco Gascón, l'única persona que va optar a la licitació del bar, que se li va adjudicar al juny de 2008 i el tècnic de l'Ajuntament de Dolores, responsable del projecte de construcció del quiosc. L'Ajuntament de Dolores, com a acusació particular, demana a l'exalcalde i al concessionari del bar el pagament de prop de 30.000 euros que s'haurien generat com a deute per l'explotació d'aquesta concessió municipal.

La vista oral continuarà el 9 de març. Hi ha citats cinc testimonis i tres pèrits.

També et pot interessar

stats