L'Eurocambra demana informació sobre la qualitat de l'aire al Grau de Castelló

La plataforma Frenem la Contaminació ha demanat a Brussel·les un estudi sobre les emissions del polígon del Serrallo.

L\'Eurocambra demana informació sobre la qualitat de l\'aire al Grau de Castelló
L'Eurocambra demana informació sobre la qualitat de l'aire al Grau de Castelló

El Parlament Europeu demanarà al Ministeri per a la Transició Ecològica i a les autoritats locals pertinents informació sobre la qualitat de l'aire en la zona del Grau de Castelló. Així ho han anunciat els europarlamentaris que formen la Comissió de Peticions després de la demanda de la plataforma Frenem la Contaminació, que ha tornat a Brussel·les per a acostar a Europa la realitat que viuen els seus veïns i veïnes.

Frenem la Contaminació denuncia que l'àrea industrial del Serrallo, en la qual es concentren diverses empreses petroquímiques i energètiques, es troba molt prop de les zones residencials del Grau de Castelló i del municipi d'Almassora. A més, assenyala que s'han iniciat les obres per a ampliar la dàrsena sud de port en una zona pròxima a aquest polígon industrial, fet que podria agreujar més els problemes de contaminació atmosfèrica que pateixen els habitants de les zones pròximes.

La comissió de l'Eurocambra ha decidit mantindre oberta aquesta petició i que es continue demanant a la Comissió Europea informació "completa" i actualitzada sobre aquest assumpte. A més, els coordinadors debatran en un futur si és necessari enviar una delegació d'eurodiputats a Castelló per a estudiar en persona la denúncia.

També et pot interessar

stats