L’etarra Gorka Lupiañez nega el robatori de l’autocaravana que va explotar a les Coves de Vinromà

La fiscalia demana una pena de 50 anys de presó pels delictes de detenció il·legal, robatori amb intimidació i tinença d’explosius.

L'Audiència Nacional jutja a l'etarra Gorka Joseba Lupiañez Mintegui. Luca Piergiovanni (Efe)
L'Audiència Nacional jutja a l'etarra Gorka Joseba Lupiañez Mintegui. Luca Piergiovanni (Efe)

L’etarra Gorka Lupiañez, que ja va ser condemnat a 11 anys de presó, ha negat haver segrestat una família i haver-los robat una autocaravana que els seus companys van fer explotar a l’agost de 2007 al terme municipal de les Coves de Vinromà, a la Plana Alta.

Segons Lupiañez, si haguera participat en aquests delictes, ho hauria dit. “Mai he tingut cap problema a explicar el que he fet”, ha declarat en el juí celebrat a l’Audiència Nacional que ha començat aquest divendres.

La fiscalia demana una pena de 50 anys de presó pels delictes de detenció il·legal, robatori amb intimidació i tinença o depòsit d’explosius, a més d’una indemnització de 41.206 euros a les víctimes.

A Lupiañez se l’acusa dels fets ocorreguts la matinada del 24 d’agost de 2007, quan, segons la fiscalia, ell i tres persones més van irrompre armats i coberts amb passamuntanyes, en l’autocaravana d’una família, els membres de la qual es trobaven dins, a la localitat francesa de Messanges Plage, a les Landes.

Els assaltants es van identificar com a membres d’ETA, van amenaçar la família per a aconseguir les claus del vehicle i els van retindre contra la seua voluntat durant tres dies.

Durant aquest període de temps, els seus companys es van endur l’autocaravana fins a Castelló i, en un intent d’atemptar contra una torre de la xarxa elèctrica, la van fer explotar a set quilòmetres de la localitat de les Coves de Vinromà.

En la vista, l’acusat ha negat estar relacionat amb aquests fets i ha manifestat que va mantindre una cita amb els membres d’ETA, Aitzol Iriondo i Oihan Barandalla, el 17 d’agost de 2007 per a reprendre el contacte amb l’organització terrorista després de perdre’l per la detenció del seu cap uns mesos abans.

També et pot interessar