L'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada

Més d'un miler d'estudiants d'instituts i universitats s'han sumat a la convocatòria del Sindicat d'Estudiants i la plataforma Lliures i Combatives.

L\'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada
L'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada

Més d'un miler d'estudiants de centres de secundària i universitats de la Comunitat Valenciana s'han adherit a la jornada de vaga contra la sentència de La Manada que ha convocat a tot Espanya el Sindicat d'Estudiants i la plataforma feminista Lliures i Combatives.

A les 12 del migdia València, Castelló i Alacant ha sigut testimoni de concentracions per a rebutjar la sentència per l'agressió sexual de cinc homes a una jove en les festes de Sant Fermí.

"No és abús, és violació" i "Tranquil·la germana, ací està la teua manada" han sigut alguns dels lemes més repetits en la protesta de València, que ha arrancat a la plaça de l'Ajuntament i s'ha traslladat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La convocatòria ha tingut un seguiment del 85% en els instituts i del 35% a les universitats, segons les dades facilitades pel Sindicat d'Estudiants del País Valencià. La Conselleria d'Educació i Cultura, per la seua banda, no ha fet encara una estimació oficial sobre la participació.

La protesta han tingut un gran ressò a les principals ciutats d'Espanya i ha comptat amb gran difusió en internet i les xarxes socials, on s'han penjant milers de missatges i fotografies amb etiquetes com #10MYoSíTeCreo, #10MLaManadaFeminista, #YoSíTecreo o #LaManada.

La convocatòria coincideix amb la primera reunió de la secció penal de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia, per a estudiar una possible reforma legal sobre els delictes sexuals al Codi Penal després de la controvèrsia que ha generat la condemna als membres de La Manada.

També et pot interessar

stats