L'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada

Més d'un miler d'estudiants d'instituts i universitats s'han sumat a la convocatòria del Sindicat d'Estudiants i la plataforma Lliures i Combatives.

L\'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada
L'estudiantat valencià secunda la vaga contra la sentència de La Manada

Més d'un miler d'estudiants de centres de secundària i universitats de la Comunitat Valenciana s'han adherit a la jornada de vaga contra la sentència de La Manada que ha convocat a tot Espanya el Sindicat d'Estudiants i la plataforma feminista Lliures i Combatives.

A les 12 del migdia València, Castelló i Alacant ha sigut testimoni de concentracions per a rebutjar la sentència per l'agressió sexual de cinc homes a una jove en les festes de Sant Fermí.

"No és abús, és violació" i "Tranquil·la germana, ací està la teua manada" han sigut alguns dels lemes més repetits en la protesta de València, que ha arrancat a la plaça de l'Ajuntament i s'ha traslladat a les portes del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

La convocatòria ha tingut un seguiment del 85% en els instituts i del 35% a les universitats, segons les dades facilitades pel Sindicat d'Estudiants del País Valencià. La Conselleria d'Educació i Cultura, per la seua banda, no ha fet encara una estimació oficial sobre la participació.

La protesta han tingut un gran ressò a les principals ciutats d'Espanya i ha comptat amb gran difusió en internet i les xarxes socials, on s'han penjant milers de missatges i fotografies amb etiquetes com #10MYoSíTeCreo, #10MLaManadaFeminista, #YoSíTecreo o #LaManada.

La convocatòria coincideix amb la primera reunió de la secció penal de la Comissió General de Codificació del Ministeri de Justícia, per a estudiar una possible reforma legal sobre els delictes sexuals al Codi Penal després de la controvèrsia que ha generat la condemna als membres de La Manada.

També et pot interessar