L'estudiantat protestarà divendres davant d'Educació pel polèmic examen de Matemàtiques II

El PP obri el debat sobre la implantació d'una prova de selectivitat única i centralitzada que no depenga de les autonomies.

VÍDEO | L\'estudiantat protestarà divendres davant d\'Educació pel polèmic examen de Matemàtiques II

El tercer i últim dia de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), a la Comunitat Valenciana encara s'arrossega la polèmica oberta per les queixes de l'estudiantat sobre la dificultat de l'examen de Matemàtiques II. El Sindicat d'Estudiants ha convocat per a aquest divendres una concentració davant la Conselleria d'Educació per a protestar per la prova, que qualifiquen d'"autèntic escàndol". Demanen que quede fora dels criteris d'avaluació. Durant la protesta, convocada a les 12, se celebrarà una assemblea per a donar veu a l'alumnat i recollir les reivindicacions, segons ha informat el sindicat. 

Selectivitat única?

El govern espanyol s'hi ha pronunciat, i la ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá ha avançat que es revisarà el procés de les PAU per a intentar unificar el grau de dificultat de les proves a tot Espanya. Açò no suposa que necessàriament es faça exactament el mateix examen a totes les comunitats autònomes, però sí que tinguen el mateix grau de dificultat. 

D’altra banda, el Partit Popular presentarà aquest dijous una proposició no de llei en el Congrés per a reclamar la implantació de la "selectivitat única" a Espanya i garantir que la dificultat de la prova no depenga del territori on es realitze l'examen. 

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, s'ha mostrat contrari a aquesta possibilitat perquè, segons ha dit, una selectivitat única "no s'ajustaria a la realitat" d'allò que s'imparteix en els centres dels diversos territoris. Tot i això, sí que ha defensat que els criteris i el nivell de dificultat siguen "el més homogenis possible" per a garantir a l'alumnat igualtat d'oportunitats. 

El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, és partidari de buscar “solucions estudiades i dialogades i no fer propostes sense reflexionar molt” respecte a una possible reforma del sistema d’exàmens d’accés a la universitat. Pel que fa a les protestes per l’examen de Matemàtiques II, ha dit que s’ha d’“analitzar bé què ha passat i veure exactament de quina manera es pot homogeneïtzar perquè tots els estudiants tinguen igualtat d’oportunitats en l’accés a la universitat pública”.

Més de 36.000 firmes a Internet

Mentrestant, a internet ja s'han arreplegat més de 36.000 firmes en la plataforma Change.org per a demanar a la Conselleria d'Educació que revise els criteris d'avaluació del controvertit examen. El Sindicat d'Estudiants exigeix que la qualificació s'elimine de la nota final de les PAU, però des de la Junta Qualificadora asseguren que la prova compleix tots els requisits. Afirmen que, de moment, no hi ha cap queixa formal i insisteixen a dir que la dificultat d'un examen no és motiu per a retirar-lo. 

Aquest dijous acaben les PAU amb els examens de Disseny Tècnic II, Economia de l'Empresa i Disseny.

També et pot interessar

stats