L'estudiantat de l'UJI demana mesures per un vídeo ofensiu del professorat

En la gravació, els docents qualifiquen d'"inútils" i "vedells" l'alumnat que defensa el TFG de Periodisme.

L'alumnat perjudicat és del grau de Periodisme de la FCHS
L'alumnat perjudicat és del grau de Periodisme de la FCHS

El Consell de l'Estudiantat de la Universitat Jaume I de Castelló ha presentat aquest dimarts una queixa formal a l'equip deganal de la Facultat de Ciències Humanes i Socials, l'equip rectoral i la Comissió d'Ètica de la Universitat pel vídeo en què docents de Periodisme es burlen dels alumnes que han de defensar el Treball Final de Grau (TFG), una de les assignatures més importants de la carrera. Entre altres coses, els qualifiquen d'"inútils" i "vedells" i alguns d'ells arriben a reconéixer que no s'han llegit els treballs que han d'avaluar.

En l'escrit que han presentat, el Consell demana unes disculpes públiques dels docents implicats, però també insta la Universitat a revisar la gravació, que pertany als descansos d'un dels tribunals avaluadors, "amb l'objectiu de prendre les mesures pertinents cap al professorat" que parla dels alumnes "de manera irrespectuosa". "El conjunt de l'estudiantat som persones i no ens mereixem aquestes faltes de respecte per docents que creuen considerar-se superiors i amb la potestat d'emetre aquests juís de valor", expliquen. La portaveu del Consell de l'Estudiantat, Laura Alcaide, ha afegit que part dels alumnes afectats ja s'estan movent per a reclamar una segona correcció dels seus treballs.

En la universitat consideren "molt desafortunades" les afirmacions dels docents que apareixen en la gravació, a la qual va accedir l'alumnat que s'examinava del TFG per error. Un dels professors implicats és precisament el degà de la Facultat de Ciències Humanes i Socials i exvidegà de Periodisme. L'UJI lamenta tot el que ha passat, però recorda que bona part de l'alumnat ha acceptat les disculpes que els docents els han fet arribar a través de l'aula virtual, el canal de comunicació habitual entre ells. Amb tot, expliquen, han obert un procediment per aclarir el que ha passat i actuar en conseqüència.

També et pot interessar