Amb l’estiu torna la guerra per col·locar el para-sol a primera línia

A Benidorm no han aconseguit solucionar el problema, però a Cullera sembla que enguany ho tenen controlat

Platja de Sant Antoni, a Cullera, l'estiu de 2022
Platja de Sant Antoni, Cullera, l'estiu de 2022 / À Punt NTC

La guerra per a col·locar els para-sols en la primera línia torna un any més a les platges valencianes perquè malgrat que hi ha sancions per als incívics hi ha municipis que no aconsegueixen frenar aquests acaparadors de primera línia.

A Benidorm (Marina Baixa), la multa per plantar el para-sol i la gandula a les sis del matí per a tindre un lloc privilegiat assegurat quan tornen més tard arriba fins als 750 euros, però aplicar l'ordenança és difícil. Cal que hi haja un conflicte perquè intervinga la policia i s'ha de demostrar que s'han abandonat les pertinences.

Els motius per a intentar obtenir un lloc de luxe són diversos, poder veure la mar des de la gandula o poder vigilar les criatures quan estan dins l’aigua en són alguns. Però hi ha divisió d’opinions sobre si aquests motius justifiquen o no botar-se l’ordenança municipal. Algunes persones argüeixen que la gran quantitat de gandules de pagament fan que l’espai disponible es reduïsca i obliguen a aprofitar cada centímetre. 

De moment, durant l'estiu, a Benidorm no s'ha tramitat cap sanció, però els banyistes asseguren que encara hi ha gent que ho fa tots els dies.

Un cas ben diferent és el de Cullera (Ribera Baixa) on l’estiu passat es proposaren posar fi a aquesta guerra i pareix que, almenys de moment, ho han aconseguit. 

Durant molts anys, la platja de Sant Antoni ha sigut escenari de carreres de banyistes per a reservar lloc en primera línia de platja, al matí, però des que la policia va començar a retirar tant para-sols com cadires abandonades a la platja, avisant de possibles sancions d'entre 750 i 3.000 euros, la gent s’ho pren amb més calma. De fet, la Policia Local ja no passa als matins abans que òbriga la platja per a retirar els para-sols perquè a primera hora ja no n'hi ha. Malgrat això, se’n veu alguna durant la jornada de persones que les deixen posades mentre van a dinar, però els cullerans i les culleranes diuen que en són molt poques. 

El problema, es queixen alguns turistes i locals, és que ara la primera línia l’acaparen les gandules de lloguer. I, igual que a Benidorm, en general no agrada que ocupen tant d’espai. Afirmen que cada vegada hi ha menys lloc lliure i que, si es continua així, es veuran obligats a pagar perquè si no, no hi cabrà tothom. 

També et pot interessar

stats