L'estiu acaba amb 191 morts a les carreteres, la menor xifra de la història

S'han registrat 11 morts menys respecte a 2020 i 24 menys que en 2019

Accident de tràfic en una carretera de la Comunitat de Madrid
Accident de trànsit en una carretera de la Comunitat de Madrid / Europa Press

L'estiu ha acabat amb 191 morts a les carreteres espanyoles, la xifra menys tràgica de morts des que hi ha un registre de sinistralitat i a pesar que s'ha recuperat el nombre de viatges a nivells previs a la pandèmia de la Covid, amb 90,8 milions de desplaçaments al juliol i agost.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, acompanyat del director general de la DGT, Pere Navarro, ha presentat aquest divendres el balanç de sinistralitat d'aquest estiu, que deixa 11 morts menys respecte a 2020 i 24 menys que en 2019, l'any de referència, perquè el passat va estar marcat per la pandèmia.

"No hem de caure en el triomfalisme: 191 morts són molts, massa", ha deixat clar Grande-Marlaska, qui, no obstant això, ha reconegut que l'estadística "és menys dolenta" del que s'esperava.

Durant juliol es van registrar 95 accidents mortals amb 99 víctimes, la qual cosa situa aquest mes de 2021 com el millor juliol de la sèrie històrica. A l'agost es van produir 83 sinistres amb 92 morts, cinc més que l'any passat, si bé en cinc dies d'aquest mes cap persona va perdre la vida a les carreteres espanyoles.

També et pot interessar

stats