L'estepa de Cartagena, el sarcet marbrenc i la nacra, espècies valencianes en perill d'extinció

Unes 300 espècies de flora i fauna estan amenaçades i 70, en perill d'extinció.

L\'estepa de Cartagena, el sarcet marbrenc i la nacra, espècies valencianes en perill d\'extinció
L'estepa de Cartagena, el sarcet marbrenc i la nacra, espècies valencianes en perill d'extinció

A la Comunitat Valenciana, vora 300 espècies de flora i fauna estan amenaçades i 70, en perill d'extinció. Per això, la Generalitat ha iniciat projectes com el de reintroduir el trencalòs al Parc Natural de la Tinença de Benifassà (Baix Maestrat), que tenen com a objectiu final evitar la desaparició de les espècies i garantir la biodiversitat en el territori valencià.

La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient adverteix que de l'estepa de Cartagena, una planta que es troba a la Pobla de Vallbona, només queden 20 exemplars silvestres. Les altres espècies en una situació crítica són un ànec, el sarcet marbrenc, que fa temps va ser habitual al Fondo d'Elx, i la nacra, amb el 99% dels exemplars víctimes d'una malaltia.

Les tasques de conservació i de reintroducció d'espècies volen evitar el que va passar amb el llop, l'àguila pescadora i la foca mediterrània. De la presència d'aquest pinnípide, un animal habitual al litoral valencià abans del boom urbanístic dels anys 70, només es conserva una fotografia a la platja de l'Albir.

També et pot interessar

stats