L'estafador de l'EMT prohibia a la treballadora acomiadada comunicar-se amb altres persones

El fals advocat li va enviar un document de confidencialitat i es va fer passar pel regidor Giuseppe Grezzi.

L\'estafador de l\'EMT prohibia a la treballadora acomiadada comunicar-se amb altres persones
L'estafador de l'EMT prohibia a la treballadora acomiadada comunicar-se amb altres persones

L'home que es va fer passar per advocat per a presumptament estafar fons de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va prohibir a la treballadora que va ser acomiadada que parlara amb la resta de persones implicades en la suposada operació econòmica amb una empresa xinesa. Al·ludia a qüestions de "confidencialitat".

Així es desprén de la declaració jurada que la mateixa treballadora va realitzar davant la responsable jurídica de l'empresa pública el 23 de setembre, quan es va destapar el frau.

El document deixa constància que la treballadora va rebre múltiples correus i al voltant d'una desena de telefonades de l'estafador. La primera es va realitzar el 3 de setembre, quan una persona que es va identificar com el senyor Parada, advocat d'una coneguda consultora, li va explicar que es duria a terme una oferta pública d'accions i que li enviaria un document de confidencialitat perquè el firmara.

La treballadora va mostrar estranyesa, però poc després va rebre un correu electrònic d'algú que es feia passar pel president de l'EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, corroborant l'autenticitat de la telefonada rebuda i en què se li sol·licitava també discreció en aquest assumpte.

També et pot interessar

stats