L’Estació del Nord de València continuarà operativa durant la restauració

Adif invertirà vora díhuit milions d'euros en reparar la coberta de la marquesina que cobreix les andanes i restituirà elements de les façanes 

Imatge d'arxiu de l'Estació del Nord de València
Imatge d'arxiu de l'Estació del Nord de València / Europa Press

L’Estació del Nord de València es mantindrà operativa durant la restauració integral de l'edifici modernista, en la qual Adif invertirà 17,7 milions d'euros per a renovar la coberta de la marquesina que cobreix les andanes i restituir elements de les façanes de l'estació, que data del 1917.

La realització d'aquests treballs es programaran de manera que no interferisquen en els serveis ferroviaris ni en els que es presten als viatgers. Segons ha informat Adif en un comunicat, amb la restauració busquen valorar l’arquitectura original i garantir la preservació de l'immoble i la funcionalitat per al servei ferroviari, en el que suposa la primera gran restauració que es fa a l'històric edifici.

L'edifici que alberga l'Estació del Nord és un monument simbòlic de l'estil modernista, amb influència del secessionisme vienés. Obra de l'arquitecte valencià Demetri Ribes, ha sigut declarat bé d'interés cultural i patrimoni històric. En l'actualitat, l'estació combina l'atractiu artístic i històric del seu immoble amb la funcionalitat que presenta per a prestar serveis ferroviaris i albergar espais comercials.

Treballs per a fomentar la il·luminació natural de l’estació 

El projecte comprén reforçar l'estructura de la marquesina històrica que cobreix les andanes de l'estació i substituir l’actual coberta per una nova de zinc i, en la seua part superior, materials que permeten el pas de la llum per a fomentar la lluminositat i la il·luminació natural. Aquesta coberta és una estructura de 200 metres de longitud i uns 45 d'ample, amb el que presenta una superfície d'uns 9.000 metres quadrats.

Així mateix, a les naus laterals de l'estació i les cobertes s'escometran treballs per a la recuperació dels seus elements, i optimitzar la impermeabilització i la conservació.

A més, s'executaran actuacions puntuals a la fusteria, així com a les diferents façanes de l'estació, les marquesines d'entrada i el reixat metàl·lic, amb la finalitat de restituir tots els elements dels efectes causats pel pas del temps i la meteorologia.

També et pot interessar

stats