L'esperança de vida dels valencians se situa en els 82 anys, per davall de la mitjana nacional

L'Institut Nacional d'Estadística preveu que al 2065 l'expectativa de vida puga arribar als 90 anys.

Els valencians tenen unes expectatives de vida per davall de la mitjana espanyola
Els valencians tenen unes expectatives de vida per davall de la mitjana espanyola

La població espanyola viu ara una mitjana de fins a 10 anys més que fa 40 anys. I els valencians, en concret, estem en una mitjana de 82 anys. Són dades de l'Institut Nacional d'Estadística, que a més preveu que el 2065 l'esperança de vida puga arribar fins als 90 anys.

L'expectativa mitjana dels espanyols està relacionada amb la comunitat on es viu. Andalusia i Extremadura són les comunitats menys longeves i, a mesura que pugem cap al nord, milloren les dades, especialment a la Comunitat de Madrid, on viuen una mitjana de 84 anys.

Les xifres dels valencians

Els valencians tenen unes expectatives de vida per davall de la mitjana espanyola, encara que es troba un any per damunt de l'europea i deu anys més que en 1975. Les dones valencianes són més longeves, ja que viuen vora 85 anys, mentre que els homes cinc menys.

No obstant això, la bretxa de gènere disminuirà en el futur. Les dones nascudes en 2065 tindran una esperança de vida de més de 91 anys i els homes més de 88. Els experts coincideixen que si es vol augmentar la mitjana, és necessari cuidar-se, fer un poc d'esport i menjar una dieta saludable.

També et pot interessar

stats