L’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia començarà a construir-se abans de l’estiu

Inclourà un centre sanitari integrat i un centre de salut pública pressupostats en 18,3 milions d’euros.

Projecció del futur Espai Sanitari Roís de Corella
Projecció del futur Espai Sanitari Roís de Corella / Ajuntament de Gandia

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres l’execució de l’obra per a construir el nou Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia, amb un pressupost de 18,3 milions d’euros.

El complex el construiran als terrenys on hi havia l'Hospital Francesc de Borja, que actualment està en procés de demolició, i inclourà un centre sanitari integrat de vora 7.000 metres quadrats, un centre de salut, un aparcament subterrani i un jardí. Les obres començaran abans de l’estiu i la previsió és que s’allargaran durant 30 mesos.

Les noves instal·lacions permetran atendre una part de la població que ara s’atén al centre de salut Gandia-Beniopa, la dels consultoris auxiliars de Beniopa i Benipeixcar, així com la procedent de la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Francesc de Borja.

El centre sanitari integrat disposarà d’un centre d’atenció primària amb punts d’atenció continuada i diverses unitats de suport, entre les quals hi haurà la de salut sexual i reproductiva, conductes addictives i odontopediatria. Oferirà també cirurgia menor, rehabilitació integral ambulatòria, atenció al dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives. A més, inclourà un centre de salut mental, amb hospital de dia i unitats d’atenció a adults i infants.

Pel que fa la centre de salut, allotjarà una àrea de vigilància de la salut, una de seguretat alimentària i una altra de promoció de la salut. També comptarà amb una casa del pacient i una escola de salut.

També et pot interessar

stats