L'església de Sant Joan del Mercat posa en marxa visites guiades cada dissabte

La reial parròquia de Sant Joan del Mercat és una de les dotze parròquies fundacionals de la ciutat de València.

L’església de Sant Joan del Mercat de València organitza una visita panoràmica cada dissabte a les 11:00 hores
L’església de Sant Joan del Mercat de València organitza una visita panoràmica cada dissabte a les 11:00 hores / Església de Sant Joan del Mercat

Des d'aquest dissabte, l'església de Sant Joan del Mercat, a València, organitza una visita panoràmica per a cada dissabte a les 11:00 hores. D'aquesta manera, s'amplia l'oferta cultural d'aquest temple amb una visita guiada exclusiva amb la qual es podrà accedir a la terrassa superior de l'església i a una sala amb vistes privilegiades de la Llotja i el Mercat Central.

La visita comença a l'exterior del temple, on un guia especialitzat fa una explicació de les façanes, i continua a l'interior.

Unes visites que estan dirigides a famílies, ja que és una activitat per a tots els públics i apta per a persones amb mobilitat reduïda. A més, es fa en grups de quinze persones i compleix totes les mesures de seguretat sanitària, com marca la normativa actual. Per a accedir a la visita, s'ha de fer una reserva prèvia a través del telèfon 96 391 33 17 o per correu electrònic visitasculturales@mentavalencia.com.

La Reial Parròquia de Sant Joan del Mercat és una de les anomenades dotze parròquies fundacionals de la ciutat de València, ja que van ser les primeres que s'erigiren després de la conquesta cristiana del segle XIII. No obstant això, va ser l'única que van construir extramurs, i quedà fora de les muralles fins a l'ampliació de la ciutat en el segle XIV.

Al dedins destaca la volta, dissenyada i pintada per Antonio Palomino, que representa la Jerusalem Celestial, així com les escultures que simbolitzen les dotze tribus d'Israel; i el conjunt dels 16 ovals amb escenes de la vida dels dos titulars de la parròquia: Sant Joan Baptista i Sant Joan Evangelista.

També et pot interessar