L'Església desitja que l'exhumació de Franco no òbriga la ferida de "les dues Espanyes"

El secretari general de la Conferència Episcopal, Luis Argüello, ha indicat que la decisió sobre l'exhumació la tenen els tribunals.

El secretari general de la Conferència Episcopal, Luis Argüello, en una imatge d'arxiu.
El secretari general de la Conferència Episcopal, Luis Argüello, en una imatge d'arxiu.

El secretari general de la Conferència Episcopal, Luis Argüello, ha assegurat hui que l'Església desitjaria que l'assumpte de l'exhumació de les restes de Francisco Franco "no fora una ocasió per a obrir de nou la ferida de les dues Espanyes" i ha indicat que els tribunals tenen el poder de decisió en aquest assumpte.

Argüello ha recordat que en la transició es va viure una "reconciliació" i que abans de l'aprovació de la Constitució hi va haver una amnistia "per a tots". En aquest context ha fet una crida perquè les mesures que es prenguen "no servisquen per a furgar en velles ferides" i ha apostat per "mirar cap avant des d'un esperit de reconciliació, de no furgar les ferides i d'abordar junts els desafiaments tan grans que afecten la societat actual".

El secretari general de la Conferència Episcopal diu que l'assumpte de l'exhumació afecta la família, el govern i també a l'Església a través del monestir del Valle de los Caídos, encara que ha recalcat que el poder de decisió "no està en mans de cap dels afectats", sinó dels tribunals. "Haurem d'esperar que el tribunal diga, i des d'ací acatar les coses", ha dit Argüello.

També et pot interessar

stats