L'escorpí més gran del món cría al Bioparc de València

L'emperador és l'espècie més gran del món i pot arribar a mesurar 20 centímetres

Cries de l'escorpí Emperador al Bioparc de València
Cries de l'escorpí emperador al Bioparc de València / Bioparc

Un exemplar de l'espècie d'escorpí més gran del món, denominada "emperador" (Pandinus imperator), ha tingut cries al Bioparc de València.

Segons ha informat el parc en un comunicat, la mare escorpí s'està mostrant "molt protectora" i roman a cura de les cries, i, pel seu benestar, estan temporalment en unes instal·lacions especials fora de la vista del públic.

Aquesta espècie és de reproducció ovovivípara, en combinar les característiques de que ponen ous (ovípares) amb les que creixen dins de la mare (vivípares).

Després d'una llarga gestació (entre 9 i 14 mesos), en eixir de l'ou l'exosquelet de les cries no està format, la qual cosa les fa molt vulnerables, així que la mare les protegeix carregant amb elles a l'esquena i, a més, les alimenta amb trossets de les seues preses.

Aquesta espècie d'escorpí és la més gran del món i pot arribar a mesurar 20 centímetres. De color negre brillant, destaquen les dues grans pinces en la part davantera i una cua llarga acabada en un agulló.

Són animals nocturns i, "malgrat el seu temible aspecte, són tímids", i el seu verí no és molt potent sinó "similar a la picada d'una vespa", segons Bioparc.

També et pot interessar

stats