L'escola de Sucaina es mantindrà oberta gràcies a Cristóbal i Karima

Argeleta també busca famílies que vulguen anar-hi a viure per a poder reobrir l'escola després de quaranta anys.

Gràcies a la família formada per Cristóbal, Karima i els seus fills, Sucaina no haurà de tancar l'escola

Aquest estiu l'Ajuntament de Sucaina (Alt Millars) va fer una crida urgent a través de les xarxes socials per a buscar famílies disposades a traslladar-s'hi per a evitar el tancament de l'escola i, finalment, l'han trobat.

De les més de 7.000 famílies que van respondre a la crida, l'escollida ha sigut la formada per Cristóbal Caño i Karima Mattouche, els seus dos fills i el tercer que està en camí, que s'hi han traslladat des de Real.

Els tres fills de Cristóbal i Karima garanteixen durant anys la continuïtat de l'escola del municipi, que, altrament, es veia abocada a haver de tancar per falta d'alumnat. A canvi, el consistori els ha donat una casa i a Cristóbal treball de capatàs forestal fent tasques de neteja i conservació de la muntanya.

Tota la família es mostra feliç pel canvi i amb ganes de començar la nova vida després que els haja "tocat la loteria", com defineix Cristóbal el que ha passat.

Després de l'èxit de la iniciativa, l'Ajuntament del Sucaina busca un altra família amb descendència a la qual també ofereix ocupació.

Reobrir l'escola d'Argeleta

Un altre poble de l'Alt Millars que lluita contra el greu problema del despoblament [https://apuntmedia.es/va/resultats/despoblament/1] oferint facilitats a l'hora de trobar ocupació i habitatge és Argeleta.

Ací fa més de quaranta anys que va tancar l'escola i la intenció de l'Ajuntament és tornar-la a obrir perquè els 8 xiquets i xiquetes en edat escolar del municipi no hagen d'anar a Fanzara cada dia.

Així, han posat en marxa una brigada forestal mitjançant el pla Reviu de la Generalitat i busquen famílies que s'hi vulguen traslladar.

També et pot interessar

stats