L’Escola Infantil la Lluna de Castelló compleix 25 anys

Primera escoleta en valencià homologada per la Generalitat.

L’Escola Infantil la Lluna de Castelló compleix 25 anys.
L’Escola Infantil la Lluna de Castelló compleix 25 anys.

Diversos actes han commemorat els 25 anys de l'Escola Infantil la Lluna de Castelló, una escoleta que va ser el primer centre infantil en valencià de tota la Comunitat Valenciana homologat per la Generalitat.

La Lluna la van crear fa ara 25 anys un grup de 5 dones que es van constituir en cooperativa, un model que, com asseguren les educadores, es va plantejar des de la igualtat de gènere, la responsabilitat social i el bé comú de l'equip. A hores d'ara, no només la cooperativa es manté, sinó que ha augmentat i consolidat el nombre de sòcies treballadores. Actualment són 10 educadores cooperativistes i conformen un equip total de 22 persones, entre educadores, cuineres i personal de neteja.

Compromís amb la cultura

L'Escola la Lluna té un compromís ferm amb la cultura i la llengua. I és que "la comunitat educativa i l'ensenyament en valencià i en valors han estat la raó de ser de l'escola", en paraules de les educadores.

També des dels seus començaments, l'escola s'ha sustentat en les idees renovadores, amb capacitat per a adaptar-se als canvis i sempre mantenint la qualitat educativa a les xiquetes i els xiquets que acudeixen a La Lluna.

També et pot interessar

stats