L'equiparació salarial de policies i guàrdies civils ja es reflectirà en les nòmines d’octubre

L'equiparació amb les forces de seguretat autonòmiques serà efectiu en la nòmina d'octubre, una partida que s'ha calculat en 310 milions d'euros.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska
El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / Fernando Alvarado (Efe)

Després de reunir-se ahir, divendres, durant prop de dues hores amb representants policials i de la Guàrdia Civil, el ministre Fernando Grande-Marlaska reivindica el compromís "lloable i necessari" que va adquirir el govern de Mariano Rajoy per a l'equiparació salarial, però destaca que ha sigut el nou executiu el que li ha donat "forma" en els seus quatre mesos de marxa.

Grande-Marlaska va comunicar-ho divendres als representants policials i de la Guàrdia Civil després d’una reunió de dues hores. 

Els sindicats han qualificat l'acord d'"històric" i han destacat que la "unió fa la força". Grande-Marlaska, per la seua banda, s'ha mostrat "orgullós" de l'execució del compromís "en temps rècord" i ha aplaudit el treball dels sindicats participants: "silenciós, callat, però efectiu".

Els policies i guàrdies civils rebran en la nòmina tant l'augment corresponent a l'octubre com l'"endarrerit" dels mesos de gener a setembre. 

A partir de novembre, la pujada lineal es consolidarà en les nòmines. L'import total destinat a l'equiparació salarial entre els anys 2018 i 2020 serà de 807 milions d'euros.

També et pot interessar

stats