L'Equip A reivindica els rescats del gossos atrapats pel volcà: "Força La Palma, els gossos estan bé"

Asseguren que els gossos desapareguts han sigut rescatats i es troben en bones condicions, encara que es desconeix on estan i qui està amb ells

Cartell que ha aparegut en la zona on estaven els gossos
Cartell que ha aparegut en la zona on estaven els gossos / À Punt NTC

Creixen els interrogants sobre el parador dels gossos atrapats en una bassa prop del volcà de La Palma i que havien de ser rescatats aquesta setmana. La Guàrdia Civil reconeix que no sap on estan i al lloc on estaven aquests gossos han trobat una pancarta que diu "Força La Palma. Els gossos estan bé. L'Equip A".

L'empresa gallega Aerocámaras continua aquest dijous les tasques de reconeixement de la zona, amb drons dotats de càmeres tèrmiques i altaveus que simulen sons per a atraure'ls, en un intent de localitzar-los. De moment, no se'n sap res.

Els gossos atrapats sota la lava que expulsa el volcà de Cumbre Vieja van desaparéixer aquest passat dimecres quan tot estava preparat per al seu rescat. L'empresa de drons Aerocámaras, encarregada d'escometre el rescat, va estar tot el dia rastrejant la zona.

Totes les opcions estaven obertes fins que aquest dijous ha aparegut el cartel en l'estany de Todoque. Una frase reivindicada per "A team" (l'Equip A de la sèrie televisiva dels 80), que afirmen que els gossos desapareguts han sigut rescatats i es troben en bones condicions. El cartell assegura que els gossos conillers han sigut rescatats, si bé encara es desconeix on estan i qui està amb ells.

L'equip de l'empresa Aerocámaras diu que ha detectat "petjades humanes" en la zona i ha indicat que "si els tenen, que ho demostren i parem l'operació", afirmen.

El comité tècnic del Pla d'Emergències Volcàniques de Canàries (Pevolca) havia donat llum verda a l'operació de rescat dels gossos que han quedat atrapats pel volcà de La Palma. Els animals van ser alimentats en els últims dies per dues empreses de l'illa, i els havien d'evacuar en una operació amb drons.

Uns aparells que poden suportar càrregues de fins a 24 quilos, que tenien previstque portara els gossos a un lloc segur una vegada que foren extrets dels estanys.

També et pot interessar

stats