L'episodi de pluges al Baix Segura és el més catastròfic en 140 anys

Aquest tipus de fenòmens associats a la gota freda o DANA solen repetir-se a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | L\'episodi de pluges al Baix Segura és el més catastròfic en 140 anys

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha explicat que l'episodi de pluges registrades a la comarca del Baix Segura a conseqüència de la depressió aïllada en nivells alts (DANA) "probablement siguen les més catastròfiques en 140 anys, des d'octubre de 1879". Les dades recollides durant aquest episodi encara estan pendents de ser completades però tot apunta que els registres de pluja recollits serien superiors als de l'episodi de novembre de 1987. En aquell moment es van recollir 322 litres per metre quadrat a Oriola, 268 litres a Sant Miquel de les Salines o 249 a Almoradí.

Al llarg de la història, el Baix Segura ha sigut testimoni de grans tragèdies vinculades a les avingudes del riu. Ja des del segle XIII tenim notícies d'inundacions que han provocat centenars de morts. En aquest recorregut també molt prompte començà la idea de canalitzar el Segura per a dominar-lo. Unes obres que van en la línia del que s'ha fet també a altres països europeus.

La riuada més catastròfica del Segura va ocórrer ara fa 140 anys. L'anomenada riuada del dia de Santa Teresa es va produir el 15 d'octubre de 1879 i va provocar més de mil víctimes mortals entre Múrcia, Oriola i altres localitats del Baix Segura. Aquest tipus de fenòmens associats a la gota freda o DANA solen repetir-se a la Comunitat Valenciana. Per exemple, l'any 2016 es va produir un episodi de pluges torrencials però amb unes conseqüències menors que el registrat aquests dies.

També et pot interessar

stats